Cartell de la Fira Ramadera Pobleta de Bellveí - La Vall Fosca 2016

Com cada any, l'ajuntament de La Torre de Capdella, organitza el concurs per escollir el cartell que representarà la Fira Ramadera de La Pobleta de Bellveí a La Vall Fosca, ocasió en la qual, he tingut la sort de resultar guanyador, d'entre 18 propostes presentades. Agraeixo doncs a l'ajuntament de La Torre de Capdella, l'oportunitat donada per l'oferiment obert als professionals i amateurs del sector, a poder plasmar la nostra visió de la fira i poder promocionar-la mitjançant el nostre art.

Com a creatiu no autòcton de la Vall Fosca, en el moment d'afrontar el projecte, vaig començar per la recerca dels cartells guanyadors en anteriors edicions, seguit de tota la informació possible referent a la fira, i observant quins eren els trets identificatius més importants que la representaven, com són la vaca bruna, el cavall pirinenc català i l'ovella Xisqueta, per un costat, i els Pirineus i la natura en general, per l'altre, no oblidant però els oficis artesanals tan presents a la fira en els darrers anys. És d'aquesta manera que, reflexionant els elements dels quals disposava, i no sense els dubtes propis d'un novell en la fira, vaig decidir què faria. I aquest va ser el resultat:


Cartell seleccionat per promoure la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí - La Vall Fosca 2016

I del què va ser, alguns m'han preguntat el com. 

Que si fotografia, que si dibuix... Doncs, una barreja d'ambdues. Veiem-ho més detingudament.
Primer que tot, aclareixo que per aquest tipus de treballs sempre faig servir el programa d'edició d'imatge Photoshop, que permet tant retocar fotografia com realitzar il·lustració. De vegades, parteixo d'un esbós en paper, d'altres realitzo els primers esborranys directament al Photoshop. Això és clar, amb l'ajuda inestimable d'un llapis digital i una tauleta gràfica Wacom, una espècie de pissarra, pels no entesos, que trasllada el que s'hi dibuixa a la pantalla de l'ordinador.

Passant a la part artística, diré que el meu procés de realització d'un element, comença definint una forma amb una base de color, i en diferents capes transparents vaig afegint llums, ombres, brillantors, efectes, etcètera, per completar la peça. Tot separat com he dit en capes, perquè es pugui editar si escau corregir o modificar quelcom. 

Perquè s'entenguin millor aquests processos que segueixo, aquí dono uns exemples visuals. La vaca bruna:

Algunes de les diferents capes separades: pell, pèl, ull i morro, en facetes de llum i ombra.

Superposició animada de diferents capes.

El fuet, que curiosament s'ha arribat a prendre per una foto inserida, també l'he fet seguint el mateix procediment:

Les diferents capes separades: carn, greix, pell i cordill, en facetes de llum i ombra.

Superposició animada de diferents capes.

De fet, les úniques fotografies emprades són en el fons, compost pel prat, i les muntanyes, tant arbrades com nevades. Vaig estilitzar-ne la forma i el color per integrar-les en el conjunt, i així aconseguir profunditat i volum. També els títols en tenen per proporcionar-los textura i identitat.

Superposició animada de diferents capes.

Com veieu, el resultat final és la combinació de moltes peces que degudament construïdes i col·locades, donen com a resultat un conjunt concret i definitori que expressen un concepte i un motiu, com en aquest cas en forma de cartell és, la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, els propers 1 i 2 d'octubre. 

Si us interessa, aquí teniu l'enllaç directe a la plana web del cartell:
http://www.vallfosca.net/ca/guanyador-del-ix-concurs-de-cartells-de-la-fira/

A la mateixa web, hi trobareu tota la informació referent a la Fira Ramadera, per informar-vos de les activitats que s'hi facin:
http://www.vallfosca.net/ca/?post_type=esdeveniment&p=3240

Si us ve de gust, podeu deixar algun comentari aquí mateix, o compartir aquesta entrada a qualsevol xarxa social.


Comentarios

Entradas populares de este blog

El adulto y su niño interior, y el Matadragones

Ilustración "Por favor, cortéjame (1ª parte)".

Cartell de Santa Llúcia de Gelida 2018